середа, 18 лютого 2015 р.

В якому сузір’ї розташована Полярна зоря?


Полярная звезда, возможно, уменьшается

Як вам відомо, є така точна наука, як астрономія. І ця наука, на відміну від того, що тільки називається наукою, я маю на увазі астрологію, цілком точно, як можуть обчислити прилади, визначає і розташування зірок, і їх масу та інші параметри. Є астрохімія, яка визначає склад тих чи інших зірок.
Є такий розділ астрономії, який називається космогонією. Ця наука визначає рух космічних тіл, в тому числі і зірок.
На небі ми бачимо велику кількість зірок, які заворожують око дослідника. Для того, щоб було якомога докладніше бачити зірки, придумали такі речі, як телескоп. Як відомо, телескоп придумав Галілео Галілей. Не дивлячись на інквізицію, цей прилад не тільки дожив до нашого часу, але і вельми сильно удосконалився.
Зараз вже люди можуть з великою точністю визначити, де, яка зірка і в якому місці знаходиться.

Далі, люди навчилися десь з античних часів ще, визначати, через який час буде сонячне затемнення, і пояснили природу цього явища. Хоча це і так, але все одно багато людей ще з острахом ставляться до цього явища Та й місячне викликає у багатьох страх і марновірство, особливо тоді, коли місяць червоніє при затемненні.
Загалом, наука рухається, але люди залишаються багато в чому вірні всякого роду непотрібним марновірством. Та й астрологія заповнює уми багатьох, вони посилаються і на Ньютона, і на інших, хоча не розуміють, що хоч Ньютон і був ученим, але помилятися теж міг.
щодо полярної зірки, то вона знаходиться в сузір'ї великий ведмедиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар